vrijdag, juli 30 EN | BR

Wie zijn vertrouwen op Jezus stelt, wordt niet veroordeeld. Maar wie niet gelooft, is al veroordeeld. – Johannes 3:18

De Bijbel laat ons zien dat pleiten en bidden het proces is dat Gods oordeel kan uitstellen. En berouw en bekering doet het oordeel zelfs stoppen. We zien dit in Genesis 18:17, als God tegen Zichzelf zegt: ’Moet Ik mijn plannen eigenlijk wel voor Abraham verbergen?’

God zou namelijk de zondige steden Sodom en Gomorra verwoesten. Met andere woorden: God besloot om Abraham in vertrouwen te nemen. Maar toen Abraham hoorde wat God ging doen, dacht hij aan zijn neef Lot en zijn gezin die in Sodom woonden.

Wees een voorbidder

Dan begint Abraham te bidden en te pleiten tot God. Jaren later zie je dat Mozes hetzelfde doet voor het volk dat het gouden kalf had gemaakt. Weer jaren later doet koning David hetzelfde. En Jezus Christus was en is de grootste Bidder en Pleiter. Altijd is Hij voor ons aan het pleiten bij de Vader. Ziet u hoe belangrijk het is dat wij, kinderen van God, voorbidders zullen zijn?

De toestand in deze wereld waarin onze kinderen opgroeien, is erger en slechter dan we denken. Maar wij, kinderen van God, kunnen het rechtvaardige maar vreselijke oordeel van God dat over de wereld hangt, vertragen. We kunnen het vertragen door te bidden en te pleiten, en … hard te werken, zodat er nog veel zielen veilig de Ark (Jezus) zullen binnengaan.

Er zal een moment komen dat de maat van de zonde vol is, maar door ons bidden en pleiten kunnen wij het hart van God bewegen. Want als de zonde toeneemt, neemt ook Zijn genade toe, zegt Romeinen 5:20. Wij hebben een boodschap voor deze wereld: Jezus Christus is de Ark van redding! Wees een pleiter! En help dit evangelie te prediken, door voor ons te bidden en ons financieel te steunen. Doe wat u kunt, ja, boven uw vermogen, om zielen te winnen voordat het oordeel komt.

Delen.

Comments are closed.

X