dinsdag, december 1 EN | BR

‘Ik ben bang dat alles wat ik voor u heb gedaan, voor niets geweest is.’ – Galaten 4:11

Ik ontvang veel brieven en dan lees ik dat veel mensen teleurgesteld en ontmoedigd zijn. Misschien bent u ook zo’n persoon. U had grote verwachtingen van hetgeen de Here in uw leven zou doen, maar tot op de dag van vandaag is er weinig van terechtgekomen. Als u op uw leven terugkijkt, dan ziet u uw eigen fouten, tekortkomingen en falen. U hebt de Here lief, maar toch hebt u het gevoel dat het dienen van de Heer allemaal voor niets is geweest.

Zo’n gevoel is helemaal niet vreemd, want veel Godsmannen en -vrouwen in de Bijbel hebben zich ook zo gevoeld. Denk eens aan Elia, die na een grote overwinning voor Zijn God onder een braamstruik ging zitten en God vroeg of hij mocht sterven. ‘Heer, het is allemaal voor niets geweest.’ Denk eens aan koning David. ‘Angst en beven zijn mijn deel en de schrik verlamt mij. Had ik maar vleugels als een duif, dan vloog ik weg en zocht elders een plek om te wonen. Dan zou ik ver weg vliegen’ (Psalm 55:6-8). Met andere woorden: ‘Ik wil weg uit die situatie. Het is allemaal voor niets geweest!’

Zelfs Jezus moet last hebben gehad van deze gevoelens. ‘Hij kwam in zijn eigen land, maar zijn eigen volk heeft Hem niet aanvaard’ (Johannes 1:11). De boze moet Hem hebben ingefluisterd: ‘Ze willen je niet. Alles wat je voor hen doet, is voor niets geweest.’ Daarom voelt Jezus met u mee, omdat Hij door dezelfde verleidingen heen is gegaan als wij (Hebreeën 4:15). Luister naar de stem van God vandaag: ‘Niets is voor niets geweest.’ Stop ermee uzelf te veroordelen. Laat het oordeel maar aan God over. Houd uw ogen op Jezus gericht, want God is al lang met u bezig. Blijf trouw op de plaats waar de Here u heeft gesteld. Als u gevallen bent, sta dan weer op. Laat vandaag al uw doemdenken achter u en ga voorwaarts in Jezus’ naam.

Delen.

Comments are closed.

X