maandag, april 19 EN | BR

‘Voor wie Hem liefhebben laat God alles meewerken voor hun bestwil.’ – Romeinen 8:28

Om een goede levenshouding te hebben is één ding nodig: vul uw denken met goede gedachten. Uw denken werkt namelijk net als een computer – een heel snelle computer. U denkt: ik wil naar rechts, en onmiddellijk
geven uw hersenen dit door aan uw benen. Alle bewegingen, alle handelingen, alles wordt door die mentale computer gestuurd.

God heeft die mentale computer zó geweldig, zó mooi gemaakt. Hoe u die computer programmeert, is hoe u functioneert. Je moet wel met goede software werken, want als je je computer fout programmeert, dan werkt die niet zoals de makers het bedoeld hebben. Ook zijn er gemene virussen die op de loer liggen om de computer binnen te dringen. Als dat met onze mentale computer gebeurt, dan geef je, zonder dat je het
door hebt, dat gemene virus door aan je omgeving.

Zo werkt ons denken. Als we negatieve woorden en gedachten in ons denken toelaten, dan veranderen onze normen en waarden heel subtiel. Voordat God ons schiep, heeft Hij onze mentale computer herprogrammeerd om een leven te kunnen leiden van leven en overvloed. Zo heeft God het bedoeld. Een leven van blijdschap, dankbaarheid, vrede en rust.

Maar doordat onze computer door het zondevirus corrupt is geraakt, ligt ons denken niet meer op één lijn met Gods Woord. Wij geven dat virus door aan onze kinderen en de boze ligt op de loer om die kleine computertjes van opgroeiende kinderen vol te stoppen met negatieve gedachten en woorden. Hierdoor maakt men foute beslissingen die grote consequenties kunnen hebben.

Lieve mensen, als u merkt dat uw computer besmet is geraakt, dan moet u uw computer herprogrammeren. Uw denken moet veranderen. God de Schepper heeft u geschapen voor de overwinning, niet voor de nederlaag.

Delen.

Comments are closed.

X