woensdag, maart 3 EN | BR

‘U bent gewaarschuwd, vrienden. Wees daarom op uw hoede. Laat u niet meeslepen door de verkeerde ideeën van mensen die van geen wet willen weten, maar blijf standvastig. U moet in plaats daarvan geestelijk groeien en onze Here en Redder Jezus Christus beter leren kennen.’ – 2 Petrus 3:17-18

Petrus zegt dat we niet moeten afvallen van onze standvastigheid in Jezus Christus, want dat gebeurt als we niet groeien. Als je niet groeit, sta je stil en stilstaan is achteruitgang. Dan val je op een gegeven moment terug. Petrus zegt: ‘Ga groeien!’ Laten we eerst vaststellen dat dode dingen niet groeien. Dat is onmogelijk.

Alleen zij, die door God in hun geest levend zijn gemaakt – de Here Jezus noemt dat de wedergeboorte – hebben de mogelijkheid om in Christus te groeien. Jezus Christus zal eerst een zaadje van Zijn leven in uw binnenste moeten planten, waarna het kan groeien.

Het naar de kerk gaan of op de kansel staan geeft u nog geen garantie dat u wederomgeboren bent. Het klinkt misschien hard, maar het is de waarheid. Dan ben je dood voor God. En als je dood bent, kun je niet
groeien.

Daarom zouden we ons eens ernstig moeten onderzoeken: ben ik eigenlijk wel wederomgeboren? Zo niet, dan kun je niet groeien in de kennis en in de genade van onze Here Jezus Christus, omdat je oog onder de vloek van de wet leeft. Dan is het oordeel van God nog op je. Bekeer u en geef uw hart aan Jezus Christus. Hij zal u reinigen van al uw zonden, zodat God u genadig kan zijn en u kan vergeven. Christenen, de Here God roept u op om te groeien. U mag niet stilstaan. U moet groeien in HEM!

Groei door het geloof! Groei door het geloof in de wortel van genade en kennis. Zoek in de Bijbel de beloften van God en geloof die beloften. Door meer te geloven groeit u! STOP NIET MET GROEIEN. Zorg ervoor dat u groeit in nederigheid, in zelfverloochening, in toewijding enz. Groei elke dag een beetje; dan groeit u elk jaar weer een heel stuk.

Delen.

Comments are closed.

X