dinsdag, januari 21 EN | BR

‘Mijn volk in Jeruzalem, u hoeft niet meer te klagen en te huilen, want Hij zal genadig voor u zijn als Hij uw hulpgeroep hoort. Hij zal u antwoorden.’ – Jesaja 30:19

Hier wordt gezegd dat de Here ons wil helpen wanneer wij tot Hem roepen. Als er moeilijkheden komen, gaat de mens óf van God af, óf naar God toe. Als er problemen zijn, als er een catastrofe is, zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog, zitten de kerken weer vol en gaat men bidden.

Het is echter niet vanzelfsprekend dat de moeilijkheden de mens dichter bij God brengen. Integendeel, het kan best zijn dat die mens juist zijn hart verhardt, zoals koning Achab deed. ‘Hij deed nog veel meer om de toorn van de HERE, de God van Israël op te roepen, dan een van de andere koningen van Israël vóór hem had gedaan’ (1 Koningen 16:33).

De mens probeert allerlei oplossingen te vinden voor zijn problemen, behalve bij God. Zelfs zogenaamde christenen bezoeken paranormale beurzen en doen eraan mee. Veel christenen – en ook de regering – vergeten God te raadplegen. Ze maken plannen en nemen eigen beslissingen. God kan ons echter niet helpen, als wij Hem niet eerst om advies vragen. Als je niet tot de levende God gaat met je plannen, dan bouw je je huis op zand. Komt er een storm, dan wordt je huisje weggeblazen. Als u in zo’n toestand bent en teleurgesteld zit te mokken en maar blijft denken aan hetgeen er is gebeurd, doe dan wat de verloren zoon deed. Hij nam een besluit om naar zijn vader te gaan, die hem met open armen ontving. De Here Jezus wil u zegenen. Hij wil u genezen en u uit uw moeilijkheden halen. Hij staat met open armen klaar om u te helpen.

Delen.

Comments are closed.

X