vrijdag, april 23 EN | BR

‘Deze hogepriester begrijpt onze zwakheden, omdat Hij dezelfde verleidingen heeft gekend als wij, maar Hij heeft er geen ogenblik aan toegegeven, Hij heeft nooit gezondigd.’ – Hebreeën 4:15

Onze herinneringen die opgeslagen zijn in onze geest, in onze gedachtewereld, bepalen onze kijk op God en op andere mensen rondom ons. Ze bepalen zelfs onze kijk op onszelf. Er zijn sommige littekens die al zo lang begraven zijn, dat ze nog steeds pijn en verdriet doen, en soms veroorzaken ze nog steeds woede. Er zijn sommige herinneringen en littekens die nog altijd niet genezen zijn. Veel littekens blijven knagen: mannen die vernederd werden, vrouwen die geslagen werden, kinderen die steeds te horen kregen dat ze dom en nergens goed voor waren. Velen hebben door incest of verkrachting ook persoonlijkheidsstoornissen of gedragsproblemen ontwikkeld.

Misschien hebt u een gevoel van onwaardigheid en soms loopt u zelfs rond met de gedachte om een einde aan het leven te maken. U kunt misschien niet geloven dat Jezus echt van u houdt en u wil genezen. U wilt zo uw best doen, maar u raakt gefrustreerd. Kan God mij dan echt genezen? vraagt u zich af. Ja, God kan en wil u genezen. De Heilige Geest van God kan op die plek komen waar de diepste wonden zijn. Hij kan dat zelfs doen in één moment. Zonder uw hulp gaat het echter niet. God wil uw Raadgever, uw Psychiater zijn, want Hij is de Hogepriester die met u kan meevoelen. Hij kijkt door uw masker heen en begrijpt u. Hoor wat u moet doen:

1) Kom tot Jezus;
2) Open uw hart voor de Heilige Geest;
3) Kijk uw problemen recht in de ogen;
4) Stop met anderen de schuld te geven.
Wilt u gezond worden? Of wilt u alleen maar praten over uw ziekte, over uw probleem? Vergeef iedereen die bij uw probleem betrokken is. Vergeef uzelf. Geef alles over aan de Heilige Geest. Hij zal u genezen van beschadigde emoties.

Delen.

Comments are closed.

X