dinsdag, april 20 EN | BR

‘Als iemand God de rug heeft toegekeerd, kan hij niet weer van voren af aan beginnen. Hij heeft het goede nieuws gehoord en iets van het hemelse leven geproefd … Door God de rug toe te keren, kruisigt zo iemand de Zoon van God eigenlijk opnieuw.’ – Hebreeën 6:4-6

Er zijn vandaag talloze mensen die eens in God geloofden, die Hem dienden en gekend hebben, die blij en gelukkig waren, maar die ergens in hun leven een afslag hebben genomen en de weg zijn kwijtgeraakt.

Ik weet niet of u zo iemand bent of dat u in uw naaste omgeving iemand kent die zo is. Sommigen zijn ervan overtuigd dat er voor hen geen redding meer mogelijk is.

Ik weet dat de boze bovenstaande tekst gebruikt om zulke mensen gevangen te houden, omdat er staat dat zo iemand niet weer van voren af aan kan beginnen.

Ik heb heel veel mensen tot Jezus zien komen. Soms lukt het de boze om iemand weer terug te laten keren tot hun oude levenswandel en hij uistert dan die persoon in: ‘Jij bent een hopeloos geval. Je bent verloren. Je bent te ver gegaan. Je kunt niet meer teruggaan naar God. Je bent vervloekt. Je bent waardeloos.’ Het is soms erg moeilijk zulke mensen te bereiken. Ze zijn zó verblind dat ze naar niemand meer willen luisteren. Praten en getuigen helpt niet meer.

En tóch heb ik het antwoord. In Lucas 18:27 zegt Jezus: ‘Wat bij de mensen niet kan, kan wel bij God.’

Bij God is alles mogelijk! Daarom mag u hen niet afschrijven. Als u iemand hebt afgeschreven, dan is Lucas 18:27 het geneesmiddel!

We kunnen vandaag nieuwe hoop krijgen voor mensen die misschien zo diep gezonken zijn, die God de rug hebben toegekeerd en niets meer met Hem te maken willen hebben. Blijf voor hen bidden!

Zo moeten we ook Nederland, dat eens een christelijke natie was, niet opgeven, want ‘wat bij de mensen niet kan, kan wel bij God’.

Delen.

Comments are closed.

X