woensdag, juli 28 EN | BR

‘Het Lam, dat geslacht is.’ – Openbaring 13:8

‘David, ik ben een van die christenen die afschuwelijk behandeld is door mijn medebroeders en -zusters. Ik heb heel veel moeite om hiermee om te gaan en ik vind het nog moeilijker om hiervan volledig genezen te worden. Ik zoek hulp.’ Dit is een van de vele brieven die ik regelmatig krijg van mensen die mij schrijven. Een van de meest schokkende ervaringen voor een christen is te ontdekken dat medechristenen soms heel gemeen kunnen zijn. De schade die gelovigen oplopen door toedoen van medegelovigen, kan zulke diepe wonden veroorzaken dat ze er nooit van herstellen. Toch is de boodschap vandaag tot u: er is volledig herstel mogelijk!

Lieve broeder en zuster, waar gaat u heen voor uw genezing? Wat is uw eerste stap tot genezing? Want wie zit hier eigenlijk achter? Als u dat beseft, vindt u uw genezing. Wie heeft Jezus’ kruisiging bedacht? Wie heeft de mensen uitgezocht die Jezus zo wreed hebben behandeld? Het is uw Vader in de hemel! U zegt misschien: ‘Nee, dat kan niet, dat wil er bij mij niet in. God is niet zo! God is liefde!’

Toch is het de Vader die de kruisiging van Zijn eigen Zoon gepland heeft vóór het ontstaan van de wereld. Daarom kunnen veel mensen niet begrijpen dat Jesaja 53:10 zegt: ‘Het was de bedoeling van de HERE dat Hij werd verbrijzeld.’ Maar het aannemen van deze waarheid is de eerste stap naar ons volledig herstel. Het geheim van volledig herstel is je over te geven in de handen van Hem. Soms laat God dingen in uw leven toe om een proces van verandering op gang te brengen. Ons ‘eigen ik’ is nog veel te sterk en we luisteren niet naar God. De kruisiging, die spijkers, die valse getuigen hebben maar één doel, en dat is de dood.

Tenzij de tarwekorrel sterft, kan hij geen vrucht dragen. Ook is het heel belangrijk voor uw herstel dat u vandaag nog degene die u iets heeft aangedaan, vergeeft. Als u dat doet, zult u volledig herstellen.

Delen.

Comments are closed.

X