donderdag, mei 28 EN | BR

‘Hij zal niet tekortschieten en u niet in de steek laten.’ – Deuteronomium 31:6

Ieder mens is op zoek naar geluk. Geen enkel wezen op deze aardbodem kan echter zelf het ware geluk creëren. Je kunt alleen het ware geluk ontvangen door:
1) Het te zoeken, want de Bijbel zegt: ‘Wie zoekt, vindt’;
2) Door wat God Zelf in je leven wil doen.

Als men begint aan een relatie en de partner heeft gevonden, dan denkt men dat die persoon hem of haar gelukkig zal maken. Als na verloop van tijd het geluk uitblijft, dan raakt men teleurgesteld en geeft men de partner er de schuld van dat men ongelukkig is. En zo lopen huwelijken, relaties of vriendschappen stuk, omdat men een bepaald verwachtingspatroon had. God heeft echter nooit bedoeld dat u alleen uw geluk zou verwachten van uw partner of van uw kinderen.

Dames, het is niet de juiste weg om u als een klittenband aan uw man vast te plakken en dan alle geluk van hem te verwachten. Ik garandeer u dat hij u, ergens in het leven, zal teleurstellen en niet zal voldoen aan uw verwachtingspatroon. Het is niet van God dat u zo afhankelijk bent van uw man, uw vrouw, uw kinderen, en dat kunnen ook materiële dingen zijn. Vaak is men ongelukkig, gefrustreerd, en als dat niet wordt opgelost, komt men tot het punt van scheiding.

Tegen de jonge mensen wil ik vandaag zeggen: ook als je gescheiden ouders hebt, kun je gelukkig zijn in je hart door te ontdekken wat God in je leven wil doen. Je geluk hangt niet af van je ouders, maar van God. De mens heeft basisbehoeften en die zijn voor iedereen hetzelfde: water, voedsel, zuurstof enz. En als het lichaam dat niet krijgt, sterft het. En deze wereld kan daarin voorzien.

Elk mens heeft echter ook een geestelijke behoefte. Daar kan ik, noch mijn vrouw of kinderen, in voorzien. Er is er maar Eén die in de geestelijke behoefte kan voorzien, en dat is God in de hemel. Filippenzen 4:19 zegt: ‘Mijn God zal uit zijn rijkdom in Christus Jezus u alles geven wat u nodig hebt.’

Delen.

Comments are closed.

X