vrijdag, april 23 EN | BR

‘Het bloeden hield onmiddellijk op en zij merkte dat ze genezen was. Ze verloor geen bloed meer.’ – Marcus 5:29

Deze vrouw was letterlijk 12 jaar langzaam bezig te sterven vanwege bloedverlies. Al die jaren probeerde ze echter een medicijn te vinden dat haar bloedvloeiingen zou stoppen. Daarom ging zij van dokter naar dokter. Er staat dat zij veel had geleden vanwege de vele dokters die zij bezocht en al haar geld aan hen uitgegeven had. Het ging steeds bergafwaarts met haar en ze wist dat als er niets gebeurde, het haar dood zou worden. Zij verlangde echter dat er iemand zou komen, koste wat het kost, die haar plaag kon wegnemen en dat ze genezen zou zijn.

Begrijpt u in welke positie deze vrouw zich bevond? Zij was wanhopig op zoek naar genezing. Zo is het ook met de mens die overal wanhopig op zoek is naar de redding van zijn of haar ziel zonder Jezus Christus.
Je zult nooit rust vinden voor je ziel. De vrouw hoorde echter op een dag dat Jezus van Nazareth, een Man die door God gestuurd was, die zieken genas, voorbij zou komen. Zij dacht bij zichzelf: dit is mijn kans om genezen te worden; als ik Zijn kleren maar kan aanraken, zal ik beter worden. Toen zij dit deed, ‘hield het bloeden onmiddellijk op en zij merkte dat ze genezen was’.

Wat Jezus toen deed, doet Hij ook nog vandaag. Zijn kracht is nog altijd onveranderd! Ook vandaag is Zijn kracht om te redden, te verlossen en te genezen, hetzelfde. Raak Hem aan, net als die vrouw door het geloof in uw hart. Mattheüs 21:22 zegt: ‘Wie geloof heeft, krijgt alles waar hij in het gebed om vraagt.’

Delen.

Comments are closed.

X