vrijdag, oktober 2 EN | BR

Wat u ook doet, doe het van harte, alsof het voor de Here is en niet voor mensen. U weet immers dat de Here u zal belonen met een deel van de erfenis. – Kolossenzen 3:23-24

Lieve christenen, God wil graag dat Zijn kinderen in alles uitmuntend zullen zijn. Volgens het woordenboek betekent uitmuntend: ‘uitstekend’, ‘voortreffelijk’. Als je een uitmuntende geest hebt, dan probeer je altijd iets extra’s te doen. Dat bedoelt Paulus met: ’Wat u ook doet, doe het van harte.’ Iemand die uitmuntend is, houdt zich aan zijn of haar woord, ook als het moeilijk wordt.

Iemand met een uitmuntende geest komt altijd op tijd.
Iemand met een uitmuntende geest loopt niet de kantjes eraf.
Iemand met een uitmuntende geest meldt zich niet ziek als hij geen zin heeft om naar zijn werk of school te gaan.

Als een christen een uitmuntende geest heeft, dan bewijst zich dit in de kwaliteit en de houding waarmee het werk wordt gedaan. Paulus zegt dat je je werk van harte moet doen alsof het voor de Here is en niet voor mensen. Wij moeten ons werk zó doen alsof we het voor God doen! Als je het werk met die geest en houding doet, dan word je ervoor beloond, zegt Paulus. De Here beloont je met een erfenis. Daarom is iedere dag een prachtige dag, een uitdaging om ons werk van harte te doen.

Het is vandaag voor iedereen de dag om de lat hoger te leggen om je leven op een hoger niveau te brengen. Durft u het aan om de lat bij uitmuntend te leggen? God wil dat wij vandaag een toewijding maken.

Lieve lezers, God zegent alleen degenen die van harte uitmuntend willen zijn. U vertegenwoordigt uw hemelse Vader. U vertegenwoordigt de almachtige God. Alles wat u doet – het verkeerde en goede – is een afspiegeling van God. Als u in het kleine trouw bent, zegt de Here, zal Hij u meer verantwoordelijkheid geven.

Laat een uitmuntende geest u altijd inspireren om alles wat u doet van harte te doen, alsof het voor de Here is!

Delen.

Comments are closed.

X