vrijdag, september 20 EN | BR

‘Ik heb de goede strijd gestreden, de wedloop tot het einde gelopen, het geloof behouden. In de hemel wacht mij een krans, die de Here mij zal geven. En niet alleen aan mij, maar ook aan alle mensen die vol verwachting naar zijn terugkeer uitkijken.’ – 2 Timotheüs 4:7-8

Voor Gods kinderen hoeft de dood geen moeilijk of zwaar onderwerp te zijn. Het geweldige en mooie aan het eind van iemands leven wordt zo donker gemaakt door zwarte kleding, zwarte auto’s, dragers in het zwart, rouwkaarten met zwarte rand enz. Allemaal rouw en verslagenheid. Ik voel dat ik moet proberen Gods kinderen op andere gedachten te brengen. Voor een kind van God is de overgang van het aardse naar het hemelse leven juist het mooiste van je hele levensreis. We verslaan dan, zoals de Bijbel het zegt, de laatste vijand.

Vanuit Gods oogpunt

Het gaat erom of u de dood uit menselijk of Goddelijk standpunt bekijkt. Natuurlijk moeten we met respect afscheid nemen van dat lichaam. Maar uit Gods oogpunt gezien is de persoon die in de Here sterft, verlost van de ketenen (het lichaam) die hem vasthouden. Als je naar de hemel gaat, ben je eindelijk vrij van dit lichaam dat ziek of afgetakeld was. We zijn eigenlijk aan het rouwen bij een mens die al dagen daarvoor in de hemelse heerlijkheid aangekomen is. Ik hoop dat wij anders tegen de dood aan gaan kijken. Gods kinderen hebben een eeuwige hoop; wij hebben onze Here Jezus Christus naar wie wij verlangen.

Paulus gebruikt niet het woordje dood. Hij zegt: ’Ik zeg dit omdat mijn tijd bijna voorbij is’ (2 Timotheüs 4:6). Hij zegt eigenlijk: ’Ik ga deze aardse tempel, waarin ik al die jaren gewoond heb, verlaten. Ik ga hem omruilen voor een hemelse tempel.’ Paulus hoorde de voetstappen van zijn beulen, maar hij was gereed. Het zou niet lang meer duren of hij zou aan tafel zitten voor een feestmaal met de Koning.

Beste lezer, als het moment daar is, laat het aardse leven los met blijdschap. We gaan naar een heerlijke plaats waar geen dood of verdriet meer zal zijn.

Delen.

Comments are closed.

X