vrijdag, april 23 EN | BR

‘Als God aan onze kant staat, wie kan dan tegen ons zijn?’ – Romeinen 8:31

Elke vier jaar komen topsporters uit de hele wereld bij elkaar om het tegen elkaar op te nemen. Eigenlijk willen ze allemaal hetzelfde: een gouden medaille en het wereldrecord verbreken. En als er een record wordt gebroken, dan zegt men: ‘Wie kan dit nog verbeteren?’ Weet u wat ik frappant vind? Dat er altijd wel iemand is die in zichzelf gelooft en het record verbreekt. Daarna volgen er weer anderen.

Wat wil ik met deze boodschap zeggen? Ik wil u graag helpen de sleutel te vinden om de grens, die in uw gedachten zit, te verbreken. Als u blijft denken: ik kan het niet, zult u nooit de grens kunnen verbreken. Het strijdperk zit in uw denken. Als je in je denken al verslagen bent, dan heb je de strijd reeds verloren. Als je niet kunt denken: ik kan het – zoals de topsporter –, zal het u nooit lukken.

De Bijbel noemt dit een bolwerk van verkeerd denken en velen zitten daarin gevangen. Het is een vicieuze cirkel en daarom winnen ze nooit. Evangelist Johan Maasbach zei altijd: ‘Wees een geloofsoptimist, een ‘alles-is-mogelijk denker’.’ Want God zegt: ‘Alles is mogelijk voor wie gelooft.’

Hebben je ouders, vrienden of mensen om je heen gezegd: ‘Jij kunt niets; jij bent dom; jij bent niet zo goed als je zus of je broer’, enz.? Luister daar toch niet langer naar. Doorbreek de grenzen van het verleden door op God te vertrouwen, door te geloven: Met Jezus ben ik méér dan overwinnaar. Hij die in mij is, is sterker dan hij (de boze) die in de wereld is.

Vul uw denken met positieve gedachten! Zeg: ‘God is met mij, al de dagen van mijn leven. Met God doe ik het onmogelijke.’
Als u uw grenzen verlegt en doorbreekt en u in het geloof uitstapt, dan bent u een voorbeeld voor uw nageslacht.

Delen.

Comments are closed.

X