woensdag, maart 3 EN | BR

‘Toch blijf ik mij de grote wonderen van de HERE herinneren. Alles wat U in het verleden hebt gedaan, zal ik gedenken.’ Psalm 77:12

Het is de juiste manier van leven om elke dag de goede daden van God in je gedachten te hebben. Waarom is dat goed? Omdat wij mensen anders veel te vaak denken aan dingen waar we beter niet aan kunnen denken. Onze teleurstellingen, fouten, pijnen, verdriet, falen, slechte tijden. En waar we juist wél aan moeten denken, daar denken we niet aan. Onze overwinningen, successen, doorbraken, goede tijden.

In het Oude Testament had God zelfs feesten daarvoor ingesteld. Ik wil de christenen in Nederland ook zo graag oproepen om de christelijke feestdagen te gedenken en dan naar het huis van de Here, de kerk, te gaan. Toen was iedereen verplicht om bij die feesten, die God had ingesteld, aanwezig te zijn. Op zo’n feest was men verplicht te denken aan de goede dingen, de wonderen, die de Here God in het verleden had gedaan. Op zo’n feest werden al die spannende, inspirerende verhalen verteld aan de volgende generatie. Denk bijvoorbeeld aan de doortocht door de Rode Zee, aan de wonderen van voorziening, aan de inname van Jericho enz.

Als u een kinderwerker bent, zorg dan dat u onder de zalving van Gods Geest de verhalen, de wonderen die God heeft gedaan, vertelt aan de volgende generatie. Ook papa en mama, vertel voor het slapengaan uw kinderen deze verhalen.

Verschillende keren per jaar stopten de Israëlieten met werken om feest te vieren en de machtige wonderen te gedenken.
Wij moeten hetzelfde doen. Het is de beste manier om:
A) uw geloof te inspireren, en B) uzelf te bemoedigen.

Denk aan de momenten waarop God u uitredde uit uw nood. Toen Hij iemand op uw pad bracht, toen Hij u leidde toen u niet meer wist welke weg u moest gaan. Als u leert denken aan de goede dingen in uw leven, dan zult u altijd een geest van geloof en dankbaarheid hebben.

Delen.

Comments are closed.

X