zondag, mei 31 EN | BR

‘In mijn droom hoorde ik hoe mijn liefste aan mijn deur klopte. Hij riep mij: Mijn zusje, mijn allerliefste, doe open. Ik hou van je, jij bent alles voor mij.’ – Hooglied 5:2

Hoe kan een bruid nu slapen als de bruidegom onderweg is om de bruid te halen? U begrijpt toch dat zoiets niet kan. De bruid zegt: ‘In mijn droom…’ Maar de Bruid (de Gemeente) mag vandaag niet slapen, want wij verwachten onze Bruidegom, de Here Jezus Christus. We zijn blij en zingen en wachten. Hij is nog niet teruggekomen, maar Hij is onderweg. We weten dat Hij zal komen. Sommigen denken dat ze het recht hebben om te gaan slapen, maar dan hebt u het mis. Er is een gigantische nood in deze wereld. De oogst moet worden binnengehaald. Hoe kunnen we nu slapen? Dat is toch onmogelijk. We moeten werken zolang het dag is. Er is geen tijd om te sluimeren en te slapen. Dat is de boodschap die de Kerk moet uitdragen aan de kinderen van God. U moet ook wakker zijn, zodat Hij voor u niet komt als een dief in de nacht. ‘Ja, maar ik ben moe. De strijd is te zwaar. Ik wil ermee kappen!’ Maar dat kan niet! Het is een zaak van leven en dood. De bruid uit Hooglied sliep, terwijl haar hart wakker was. Dat is de toestand van de meeste christenen vandaag. Ze zijn geestelijk slapende, maar in hun hart willen ze helemaal niet slapen, want ze houden van de Here Jezus Christus. De ware christen is niet tevreden met een slapende houding. Het Goddelijk leven in u wil juist vechten om de weg van de Here te gaan en wil wakker blijven. ‘De geest is gewillig, maar het lichaam is zwak’ (Mattheüs 26:41).

Ik heb een vraag voor u: is uw hart wakker? Als dat zo is, kunt u niet tevreden zijn om slapende te zijn. U zult geen rust hebben. Ga vandaag nog terug naar de Bruidegom en zeg: ‘Ik heb mijn Geliefde gevonden en ik laat Hem nooit meer los.’

Delen.

Comments are closed.

X