woensdag, juni 3 EN | BR

‘U zalft mijn hoofd, als bij een persoonlijke gast, mijn beker vloeit over van uw zegen!’ – Psalm 23:5

David zegt met deze tekst niet alleen dat hij genoeg heeft, maar meer dan genoeg. Hij heeft zo veel, dat zijn beker overvloeit. Hij zegt: ‘Ik heb meer dan genoeg aan Gods vrede, rust, blijdschap en overwinning. Ik heb het allemaal in mij. Ik loop ervan over!’ Toch heeft David, als je zijn geschiedenis leest, veel te maken gehad met moeilijkheden en zorgen. Hij werd door zijn broers veracht. Toen hij nog jong was, moest hij van grot naar grot vluchten voor Saul, die hem haatte. Toen hij koning was, moest hij vaak ten strijde trekken. Zijn kinderen stonden tegen hem op. Ook kreeg hij te maken met de gevolgen van zijn zonden: het verlies van een kind en de straf op de volkstelling. Er was weinig rust in zijn leven. Toch zei hij: ‘Mijn beker vloeit over.’ Ondanks alle problemen was er één ding in David dat van hem een man naar Gods hart maakte. Zijn ziel dorstte en hongerde naar God.

De mens heeft altijd geprobeerd om gelukkig te zijn door onszelf te vullen met de dingen van deze wereld. Aardse dingen kunnen onze beker echter nooit laten overlopen. Als ik maar wat meer geld heb, als ik maar die positie heb, dan zal ik gelukkig zijn. Als ik maar getrouwd ben en kinderen heb, dan zal ik gelukkig zijn. Als je echter alles krijgt wat je hartje begeert, loopt je beker nóg niet over. Ook alle eer en roem van de wereld zal je beker nooit doen overlopen!

De ziel zal door de dingen van deze wereld nooit verzadigd worden. Je ziel zal nooit de voldoening vinden waar je hart naar verlangt. De enige manier waarop de beker kan overvloeien, is als de Schepper die vult met Zijn liefde. Als je je beker vult met Gods liefde, heb je echte voldoening en ben je blij met wat je hebt. Dan maakt het weinig uit hoeveel geld je hebt, en of je baas vriendelijk is of niet. Je hebt Gods rust, vrede en blijdschap in je hart en bent echt gelukkig.

Delen.

Comments are closed.

X