dinsdag, december 1 EN | BR

‘Blijf Mij trouw tot in de dood, dan zal Ik u de erekrans van het eeuwige leven geven.’ – Openbaring 2:10

Ieder mens heeft iets ontzettend kostbaars in zich, en dat kostbare is… uw ziel. De ziel blijft voor eeuwig leven.
Vandaag wil ik zeggen: houd dat kostbare dat u bezit in goede orde. Kostbare dingen verzorgen we goed en onze ziel is het kostbaarste wat we hebben. God vond onze ziel zó kostbaar, dat Hij Zijn enige Zoon, Jezus Christus, gaf zodat wij niet zouden sterven, maar voor eeuwig zouden leven.
Het is erg belangrijk dat je goed oplet wie je toelaat in die pronkkamer (je ziel). Als er mensen zijn die je ziel willen vervuilen, dan moet je heel hard voor hun gezicht de deur dichtsmijten. Je moet dit kostbare dat je bezit in bescherming nemen. De boze is eropuit om je ziel te verontreinigen.
Laat Jezus Christus in die pronkkamer van uw leven regeren. Hij is de eeuwige, enige, onzichtbare Koning. Kniel voor Hem neer. Laat Hem regeren in je hart, ziel en lichaam. Waak over uw ogen, over uw oren, over uw lippen. Let op dat er geen vuile taal of godslastering over je lippen komt. Waak over je zenuwgestel, eet gezond. Voorkomen is beter dan genezen.
Waak ook over je verstand. Waar stop je je verstand mee vol? Ons geheugen wordt gevoed met wat we zien, horen, voelen. Alles wordt opgeslagen in onze mentale computer. Wij, u en ik, moeten Gods werk volbrengen hier op aarde. Wij komen straks voor Gods troon te staan om de erekrans van het eeuwige leven in ontvangst te nemen.
Wees daarom zuinig op hetgeen God je heeft gegeven: de ziel die voor eeuwig blijft.

Delen.

Comments are closed.

X