donderdag, oktober 1 EN | BR

‘Het zijn uw eigen slechte verlangens die u in verleiding brengen.’ – Jakobus 1:14

Er zijn veel christenen die, als ze iets verkeerds hebben gedaan, altijd als excuus gebruiken: ‘Ik wilde het niet, maar de boze liet het mij doen.’ Of men zegt: ‘Ja, het komt door de slechte vrienden.’ Dat is maar een deel van de waarheid. Ik weet dat de boze bestaat en ik ken zijn listen. Maar als ik zondig, ben ik er zelf bij. Als ik toegeef aan slechte dingen, dan is het dus in de eerste plaats mijn eigen schuld. Het is zo makkelijk om met de vinger naar een ander te wijzen, of naar de omstandigheden, maar we moeten onze hand in onze eigen boezem steken. We zullen ons eigen hart moeten onderzoeken. God heeft de mens een vrije wil gegeven en wij kunnen elke dag kiezen tussen goed en kwaad. Het probleem zit hierin: wat is waarheid en wat is leugen? We moeten leren onderscheiden wat juist is en wat niet goed is. Als we dit willen weten, moeten we ten eerste de Bijbel lezen. De Bijbel zegt in Psalm 119:9-10: ‘Hoe kan een jonge man zuiver leven? Als hij zich laat leiden door uw woord. Met mijn hele hart wil ik U volgen. Helpt U mij om niet van U af te dwalen.’

In de Bijbel staan de waarheden van God. In de Bijbel lezen wij wat Zijn wil is. In de Bijbel lezen wij hoe God de mensen wil beschermen voor de aanvallen van de boze.
Jezus kwam ook op tegen de boze met: ‘In de Boeken staat…’

Ten tweede moeten wij ook veel bidden. Je kunt bidden met je geest. De Heilige Geest wil je daarbij helpen.
Ten derde moeten we niet uit onze samenkomsten wegblijven. We heb- ben het bezoeken van kerkdiensten en samenkomsten heel hard nodig om de verleidingen het hoofd te kunnen bieden. Zoek ook omgang met gelovigen.

Ten vierde: word vervuld met de Heilige Geest. Hij zal u helpen om de waarheid van de leugen te onderscheiden, want de Heilige Geest overtuigt van zonde, rechtvaardigheid en oordeel.

Delen.

Comments are closed.

X