donderdag, mei 28 EN | BR

‘Maar als u vast, zorg dan dat u er verzorgd uitziet. Dan zal niemand merken dat u vast, behalve uw Vader, die in het verborgene is. En die Vader, die ziet wat er in het verborgene gebeurt, zal u belonen.’ – Mattheüs 6:17-18

Vasten op de goede manier is totaal niet schadelijk. Het is juist goed om de tempel (het lichaam) van de Heilige Geest te reinigen. Vasten is niet het reinigen van zonde, want alleen het bloed van Jezus Christus reinigt van alle zonden. We vasten niet direct om God in actie te brengen, maar om onszelf in actie te brengen. We vasten niet om God op onze golflengte te brengen, maar om onszelf op Gods golflengte te brengen.

Het is niet het onthouden van voedsel dat indruk op God maakt. Het maakt dat wij niet beïnvloedbaar zijn voor menselijke verlangens of voor de dingen van deze wereld. Het maakt dat wij ons nog beter kunnen afstemmen op de Heilige Geest. Het probleem om van God te ontvangen ligt niet bij God, maar bij de mens. Het probleem ligt niet bij de zender, maar bij de ontvanger. We vasten omdat we op Gods golflengte willen komen om Zijn stem beter te kunnen verstaan.

Er zijn vragen die Hij al lang heeft beantwoord in Zijn Woord. Misschien zijn er echter vragen waarop u het antwoord maar niet te pakken krijgt. Daarom is het goed om te bidden en te vasten. Vasten is eigenlijk een extra pleiten bij God. Vasten gaat altijd gepaard met bidden. Met je geest stem je je af op Gods golflengte.

Als het lichamelijk moeilijk is om te vasten vanwege een zware job, dan kun je ook licht vasten. Dat wil zeggen dat je je bepaalde maaltijden of lekkernijen ontzegt. Eén ding is zeker: het lichaam zal niet willen vasten. Je omgeving vindt het raar als je vast en de boze haat het. Als je je lichamelijk en mentaal voorbereidt vóór je gaat vasten, kun je er goed tegen en hoef je niet bang te zijn. Lees ook het boekje ‘Bidden en vasten’ van Gordon Lindsay.

Delen.

Comments are closed.

X