donderdag, mei 13 EN | BR

Als u door de Zoon van God wordt bevrijd, zult u werkelijk vrij zijn. – Johannes 8:36

De boze kan bijna alles gebruiken om ons gevangen te houden. Het kan zijn dat u gebonden bent door een geest van manipulatie. Misschien bent u gebonden door een geest van kritiek. U bekritiseert anderen of u wordt bekritiseerd en gaat daaronder gebukt. Zo zijn er heel veel gebondenheden. ’Dan zult u de waarheid kennen en door de waarheid bevrijd worden’ (Johannes 8:32).

Een grote leugenaar

Als u gebonden bent aan iets, zal de boze dat gebruiken om u depressief te maken en u te ontmoedigen. Als u ziek bent, zal hij u proberen wijs te maken dat u zult sterven. Als u verslaafd bent aan roken, drugs, drank of pillen, zal hij zich over u buigen en zeggen: ‘Je kunt er niet mee ophouden! Je gaat eraan. Ik heb je te pakken.’ De boze zal alles op alles zetten om u te vernietigen. Uiteindelijk zegt hij: ‘Maak er maar een eind aan.’

Maar de boze is een grote leugenaar! Het is Gods verlangen dat het goed met ons gaat, dat we gezond, blij en gelukkig zijn (zie 3 Johannes 1:2).

Als u gebonden bent, dan is dat ook heel slecht voor uw gezondheid. Uw lichaam kan door de druk van de boze niet normaal functioneren. Lichamelijke klachten worden ook vaak veroorzaakt door een slechte emotionele, geestelijke of mentale conditie. Ook kunt u gebonden zijn door een geest van ziekte. Een doofstomme kon weer praten toen Jezus een boze geest had verjaagd (zie Mattheüs 9:32-33). Er is ook een geest van zwakheid (Lucas 13:10-17) waaraan een kromme vrouw leed.

Verlossing

De boodschap die wij brengen is verlossing. Christus is de Verlosser. God heeft de Gemeente in de wereld gesteld om verlossing te brengen in Jezus’ naam. Als u gebonden bent, dan hoeft u dat niet te blijven. Jezus Christus wil u verlossen en bevrijden van zonden, ziekten, slechte gewoonten, allerlei fobieën, verslavingen en allerlei occulte, onreine en boze machten.

Bid tot God. Zeg dat u hulp nodig hebt. Breng uw leven in orde en laat God u bevrijden.

Delen.

Comments are closed.

X