maandag, april 19 EN | BR

‘Heb daarom diep ontzag voor de HERE en dien Hem oprecht en trouw. Doe de afgodsbeelden die uw voorouders aan de Eufraat en in Egypte vereerden, voor altijd weg … Maar als u de HERE niet wilt gehoorzamen, besluit dan vandaag nog wie u wel wilt gehoorzamen … Maar ik en mijn gezin, wij zullen de HERE dienen.’ – Jozua 24:14-15

Normaal gesproken diende het volk Israël God, Jehova, de levende God. Sommigen van hen waren echter afgeweken van Gods wegen en dienden stiekem afgoden van andere volken. Als we de geschiedenis van Israël lezen, dan zien we elke keer dat er weer mensen waren die van God afdwaalden en de afgoden gingen dienen.

Als u tot bekering komt, dan moet die bekering radicaal zijn. We zullen onze rug moeten keren naar het oude leven en alle draadjes, die ons nog aan het oude leven binden, door moeten knippen. Jozua kon het niet meer verdragen dat er mensen waren die dubbelhartig waren en dwong het volk te kiezen: óf je gaat God dienen, óf je gaat je eigen weg.

Elia deed precies hetzelfde en zei tegen het volk op de berg Karmel, waar ze zich verzameld hadden: ‘Als de HERE uw God is, volg Hem dan. Maar als Baäl god is, moet u die volgen! Maak vandaag je keuze. Hink niet langer op twee gedachten.’ Jozua had zijn keuze gemaakt. Jozua was trouw aan de God van Abraham, Isaak en Jakob. Je wist waar hij voor stond. En vandaag wil ik dat mensen weten waar David Maasbach voor staat. Velen weten door de boodschap die ik breng waar ik voor sta. Ik heb ook een hekel aan dubbelhartige mensen. Waar staat u eigenlijk voor? Ik houd van mensen die pal achter hun keuze staan.

Jozua was zo’n man. Hij liet de mensen weten waar hij stond. Waar staat u voor? Zegt u als Paulus: ‘Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen die het geloven, gered worden’ (Romeinen 1:16)? Nemen wij onze stand in voor Jezus, ook als het erg moeilijk is? Jezus behoorde al de dagen van Zijn leven met hart en ziel toe aan de levende God. Laten wij Zijn voorbeeld volgen.

Delen.

Comments are closed.

X