dinsdag, juli 7 EN | BR

‘Wij hebben immers niet de kracht het tegen dit grote leger op te nemen? Wij weten niet wat wij moeten doen, maar onze ogen zijn op U gericht.’ – 2 Kronieken 20:12

Stel je eens voor dat Nederland plotseling wordt aangevallen door een grootmacht met straaljagers, tanks, vliegdekschepen enz. En onze minister-president houdt een toespraak voor de televisie en zegt: ‘Land- genoten, wij weten niet wat wij moeten doen. We zijn in groot gevaar.’ Wat zou dat een opschudding teweegbrengen. Dit is echter precies wat koning Josafat deed. Hij riep het volk samen om een strategie te beden- ken om uit de crisis te komen. Josafat begon voor het volk te bidden en zei: ‘Wij hebben immers niet de kracht het tegen dit grote leger op te nemen? Wij weten niet wat wij moeten doen, maar onze ogen zijn op U gericht’ (2 Kronieken 20:12).

Als onze premier zo zou spreken, zouden velen reageren: ‘Dat is een dom en waardeloos plan. U hebt helemaal geen strategie. U weet niet wat u moet doen.’ De goed bewapende vijand staat in de startblokken om tegen Juda te vechten en het land in bezit te nemen, en de Joden weten niet wat ze moeten doen en beginnen God te loven en te prijzen.

Veel van Gods kinderen raken in paniek als ze in problemen komen. In plaats van naar God toe te gaan en te erkennen: ‘Here God, ik weet niet wat ik moet doen, maar mijn ogen zijn op U gericht’, rennen ze van het ene naar het andere punt en vragen overal hulp. Stop ermee stad en land af te reizen op zoek naar mensen die u misschien kunnen helpen. Ga naar Jezus toe met al uw noden, lasten en problemen. Vestig uw ogen op Zijn Woord met alle beloften. Zeg net als koning Josafat: ‘Here God, ik weet niet meer wat ik moet doen, maar mijn ogen zijn op U gericht. Ik verwacht de uitkomst van U en van U alleen!’ Geef uw nood over in Zijn handen en laat uw problemen los, want de Bijbel zegt: ‘Laat los en u zult losgelaten worden’ (Lucas 6:37).

Delen.

Comments are closed.

X