woensdag, maart 3 EN | BR

‘De leerlingen trokken erop uit om overal het geweldige nieuws te vertellen. En de Here werkte met hen mee. Hij zette hun woorden kracht bij door er wonderen op te laten volgen.’ – Marcus 16:20

De leerlingen van Jezus bleven in Jeruzalem om op de Heilige Geest te wachten.
En toen zij van God de Vader de Heilige Geest hadden ontvangen, trokken zij erop uit om overal het geweldige nieuws te vertellen. ‘Zij trokken erop uit.’ Dat betekent dat ze voorwaarts gingen. Het woor- denboek zegt dat voorwaarts naar voren, vooruit betekent. Naar voren betekent aanvallen. Aanvallen wordt gedaan door een aanvaller en een aanvaller is een speler in de frontlinie van de aanval. Een aanvaller is strijdlustig en gaat recht op zijn doel af. God wil dat wij strijdlustig op ons doel af zullen gaan. Hierdoor worden we een grotere bedreiging voor de boze.

Denk eens aan Petrus. Hij ging meteen na de vervulling met de Heilige Geest in de aanval. Drieduizend zielen kwamen die dag tot Jezus en werden gedoopt. De anderen kwamen wat later op gang. Maar uit- eindelijk gingen ze er allemaal op uit en vertelden het evangelie. En omdat zij gingen, kon Jezus meewerken en Zijn Woord bevestigen met wonderen en tekenen.

En dat is precies wat wij doen. Wij gaan Nederland en de hele wereld in en God gaat met ons mee en bevestigt Zijn Woord met wonderen en tekenen! Ga met ons mee!
En God wil niet alleen mannen, maar ook vrouwen en kinderen gebrui- ken om het evangelie te vertellen. Laten we unaniem in de strijd gaan; iedereen, niemand uitgezonderd.

Delen.

Comments are closed.

X