vrijdag, juli 30 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH
We willen allemaal succesvol zijn in het leven. Maar wat is succes? Echt succes is anderen helpen ook succesvol te worden in het leven. Maak vandaag de keuze om woorden van bemoediging te spreken naar de mensen om jou heen. Zo bouwen we samen aan Nederland!

‘Een bemoedigend woord maakt het hart blij.’ – Spreuken 12:25

De start van Paulus’ bediening
Voordat de grote apostel Paulus tot bekering kwam, was hij een felle tegenstander van Jezus en Zijn volgelingen. Daardoor nam het tijd om de christenen te overtuigen dat Paulus na zijn bekering niet meer de oude Saulus was.

‘Toen Saulus in Jeruzalem aankwam, probeerde hij zich bij de andere leerlingen van Jezus aan te sluiten. Maar die waren allemaal bang voor hem, omdat zij niet konden geloven dat hij ook een leerling van Jezus was geworden. Maar Barnabas nam het voor hem op…’ – Handelingen 9:26-27

Barnabas deed op een heel belangrijk moment een goed woord voor Paulus. Als hij toen niet zijn invloed had gebruikt, zou de bediening van de apostel Paulus nooit zo’n grote impact hebben gehad. Het mooie hiervan is dat elk leven dat Paulus daarna heeft aangeraakt met het evangelie, ook de beloning is van Barnabas.

Je invloed ten goede gebruiken
Er is niets mooier dan andere mensen helpen winnen in het leven. Een ander te helpen een beter huwelijk te hebben. Een andere vader of moeder te helpen een betere ouder te zijn. Een ander het duwtje in de rug te geven dat ze nodig hebben. Onthoud: wat je doet voor een ander, zal God voor jou doen.

Nieuw Leven Magazine Juli 2020

Delen.

Comments are closed.

X