zondag, augustus 9 EN | BR

Deze dag heeft de HERE gemaakt, het is goed dat wij deze dag jubelen en grote blijdschap ervaren. – Psalm 118:24

Dat we vanmorgen weer wakker zijn geworden en kunnen ademhalen, is genade van God. God heeft ons weer een dag gegeven om te leven en God wil dat wij op deze nieuwe dag blij zullen zijn. U hoeft niet te wachten totdat u hebt wat u graag wilt hebben, totdat u uw doel hebt bereikt. Blijdschap is een keuze die u maakt. Als u ’s morgens opstaat, dan maakt u een keuze om te genieten van de dag. U maakt uit of u van uw hart een blij hart maakt, of dat u zich door allerlei moeilijkheden laat beïnvloeden.

Als u de fout maakt om op omstandigheden te zien, mist u de zegen die God voor u in petto had. Als u vandaag een zuur gezicht trekt omdat u geïrriteerd of boos bent, dan verandert dat niets aan de situatie. Als het dan toch niets uitmaakt, kunt u net zo goed blij zijn.

Begin met te zingen: ‘Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees daarom blij en zing verheugd.’ Of zing: ‘Ik zal opgaan naar Gods huis met gejubel en gejuich. Ik zal komen in Zijn hof met lof!’ De keuze om blij te zijn is aan u. U voelt zich dan beter. Maar het geeft ook een positieve geloofshouding, die anderen weer inspireert.

Stop met zorgen maken

Als u blij en gelukkig wilt zijn, moet u stoppen met u zorgen te maken hoe het morgen of volgend jaar of verder in de toekomst zal gaan. In Mattheüs 6:25-33 zegt Jezus: ‘Maak u geen zorgen over eten, drinken en kleren. Uw leven is belangrijker dan het voedsel! En uw lichaam is belangrijker dan kleding … Al die zorgen maken uw leven geen dag langer … Geef het Koninkrijk van God en het doen van zijn wil de hoogste plaats in uw leven. Al het andere zal u dan geschonken worden.’ Leer per dag te leven. Natuurlijk is het goed om plannen te maken, maar leef niet altijd in de toekomst, leef vandaag en geniet ervan.

Delen.

Comments are closed.

X