woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: REGINA MAASBACH
De taak van een vader is vandaag wat ingewikkelder dan vroeger. Bij de oudere generatie was papa toch niet zo nauw betrokken in het leven van een kind zoals nu het geval is. En dat begint al bij de geboorte!

Het is vandaag heel normaal dat vaders bij de bevalling aanwezig zijn en dat zij support geven. Dit doen zij door mama aan te moedigen; te drinken te geven als ze dorst heeft; een natte, koele washand op het hoofd te leggen; de bevalling vast te leggen op foto of film, en zelfs het doorknippen van de navelstreng tussen moeder en kind. Misschien dat sommige toekomstige vaders die dit lezen, zich nu even achter de oren krabben!

Ja, de taak van een vader is heel belangrijk in het leven van een kind. Dit begint al bij de geboorte, en van daaruit peuter, kleuter en tiener! Een vader heeft de taak om zijn kind te bemoedigen en te stimuleren, zodat het zich goed en gezond ontwikkelt voor zijn of haar toekomst. Een vader is een leraar en een coach voor zijn kinderen, zodat ze straks, wanneer ze groter zijn, op eigen benen kunnen staan en de vele uitdagingen van de wereld aankunnen.

Als jouw vader nog leeft, dan is Vaderdag altijd een prachtige dag om hem extra te bedanken voor alles wat hij in jouw leven betekend heeft. Vergeet ook niet om jouw hemelse Vader, die altijd zo goed voor jou zorgt, te bedanken. Dank Hem dat Hij voor jou Zijn Zoon naar deze aarde stuurde en dat Hij een geweldig voorbeeld is van hoe een goede vader hoort te zijn.

Nieuw Leven Online Magazine Juni 2020

Delen.

Comments are closed.

X