woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: JOHN BLANCHARD

Het leven zit vol met vragen. De belangrijkste vragen gaan over God en onze relatie met Hem. De antwoorden hierop zou ieder mens moeten weten. In dit artikel behandelen we 10 belangrijke levensvragen.

Vraag 1: Bestaat God?
Als God niet bestaat, dan het heeft geen zin om naar Hem te zoeken. Hoewel het onmogelijk is het bestaan van God wetenschappelijk te ‘bewijzen’, is het toch overduidelijk dat Hij bestaat. Neem nu het bestaan van het heelal. Als je zegt dat het toevallig is ontstaan, roept dat alleen maar meer vragen op. Het enige bevredigende antwoord staat in de Bijbel:

‘In het begin maakte God de hemelen en de aarde.’ – Genesis 1:1

Maar het duidelijkste bewijs van de schepping is de mens zelf. In tegenstelling tot de dieren, heeft de mens iets wat we ‘persoonlijkheid’ noemen. Dit betekent dat hij ver- standelijke keuzes kan maken, een geweten heeft en het verschil weet tussen goed en kwaad. Hij is in staat lief te hebben en medelijden te tonen. Boven alles heeft hij een verlangen om te aanbidden. Hoe komt hij aan al deze eigenschappen? Opnieuw vinden we het antwoord in de Bijbel:

‘Toen vormde de HERE God het lichaam van de mens uit stof van de aarde en blies hem de levensadem in. Zo werd de mens een levend wezen.’ – Genesis 2:7


 
Nieuw Leven Magazine Maart 2020

Delen.

Comments are closed.

X