zaterdag, oktober 31 EN | BR

Deze families stonden bekend als pottenbakkers en bekwame tuinlieden, zij waren allemaal in dienst van de koning. – 1 Kronieken 4:23

Koningen hebben in hun paleis veel werkers in dienst, die allemaal verschillende soorten werk verrichten om alles goed te laten draaien. Niet één van die werkers kan tegen een andere werker zeggen: ‘Jij bent niet nodig.’

Ik wil me nu even verplaatsen van een aardse koning naar de Koning der koningen, Jezus Christus. Niemand heeft het recht om zich in het paleis van de Koning der koningen – ofwel de Gemeente of Kerk – te verhogen boven een andere werker. Als u door de Koning der koningen bent aangesteld in Zijn Huis, moet u uw taak eerlijk en trouw vervullen.

1) Onze Koning heeft veel werkers.
Hij heeft soldaten nodig die eropuit trekken en ten strijde gaan en met hun gebeden en het Woord van God de vijand verslaan.

De Koning heeft niet alleen soldaten nodig, maar ook bewakers in dienst die op wacht staan bij de poorten. Zij strijden voortdurend, dag en nacht, voor de Gemeente, zodat er geen bloeddorstige wolven kunnen binnenkomen. Elk koningshuis heeft ook mensen nodig die we schriftgeleerden zullen noemen. Zij zijn bezig op hun computers, maken afspraken enz. In het huis van God zijn nog veel meer mensen nodig. Denk eens aan de muzikanten en zangers. Allemaal werken ze voor de Koning.

2) Degenen die bij de Koning leven, moeten ook bij de Koning werken.
Dit betekent dat je niet bij de Koning kunt wonen en kunt genieten van allerlei voordelen en overvloed, als je niet voor Zijn Koninkrijk wilt werken. We willen allemaal bij de Koning leven en zeggen: ‘Heer, zegen mij. Genees mij. Ik wil graag een auto, een huis, een partner. Geef, Heer, geef, geef.’ Als je van al die voordelen wilt genieten, zul je ook voor Hem moeten werken. Wees geen luie werker, terwijl anderen ijverig aan het werk zijn.

Delen.

Comments are closed.

X