woensdag, juli 28 EN | BR

DOOR: DAVID MAASBACH

Het nieuwe jaar is begonnen: we leven al weer in 2021! Het is een goede gewoonte om bij het begin van een nieuw jaar even terug te blikken en vooruit te kijken. Wat zijn jouw goede voornemens voor het komende jaar? God wil jou nieuwe kansen en mogelijkheden geven. Verwacht dat 2021 voor jou een nieuw begin zal zijn!

‘Net zoals de hemel hoger is dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan die van jou. Evenzo zijn Mijn gedachten hoger dan de jouwe.’ – Jesaja 55:9

Sta open voor nieuwe dingen
We kennen allemaal de uitspraak: ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.’ Deze zin hoor je vaak bij reclames over geld en beleggen. Dat wil zeggen: het feit dat iets vijf jaar geleden werkte, betekent niet dat het vandaag ook werkt. Met andere woorden: we moeten niet zo vastgeroest zitten in onze gewoonten, dat we niet openstaan voor veranderingen.

Want als je vastzit aan jouw manier, dan loop je op een doodlopende weg. Dat is de reden waarom veel mensen enthousiasme en frisheid missen in hun leven. Steeds als er een moment van vernieuwing langskomt, trekken zij zich terug en zeggen al van tevoren: ‘Dat is niets voor mij.’ Maar op die manier kom je nooit op een hoger niveau en kom je nooit aan iets nieuws toe in je leven.

Wees niet verbaasd als God in 2021 nieuwe dingen in jouw leven doet en jou nieuwe kansen en mogelijkheden geeft. Misschien wordt jou een baan aangeboden die boven jouw verwachting is. Misschien ben je gekwetst in het verleden en durf je daarom geen nieuwe relatie aan te gaan. Of je bent bang om te falen. Maar … als je Gods zegen wilt ontvangen, dan zul je ook risico’s moeten durven nemen. Sta open en verwacht dat God nieuwe dingen in jouw leven gaat doen. Nieuwe dingen in je huwelijk; nieuwe dingen in je gezin; nieuwe dingen op je werk; nieuwe dingen in de kerk.

Delen.

Comments are closed.

X