Sophia: ‘Ik was soms weken weg van huis’

Sophia (21) kwam in aanraking met jeugdzorg en was soms weken van huis, totdat ze terugging naar de plek waar ze was opgegroeid. Dit is haar wonder.

‘Ik voelde zo’n liefde daar en iedereen was een hechte familie.’

‘In mijn tienerjaren was ik heel rebels. Ik had te maken met jeugdzorg en liep weg van huis. Ik was weken weg zonder dat iemand wist waar ik was.
Ik was op elk feestje te vinden en dronk alcohol. Hoewel ik altijd wel vrienden om me heen had, voelde ik toch een leegte, die maar niet werd opgevuld. Hoewel ik niet nieuwsgierig was naar God of bovenaardse dingen, besloot ik om terug te gaan naar de plek waar ik als kind was opgegroeid: de kerk. De eerste stap die ik in de kerk zette, voelde ik zo’n warmte. Ik zag dingen die je in het dagelijks leven haast niet ziet: huwelijken die stand houden, hechte families, complete gezinnen met vader, moeder en kinderen. Ik voelde zo’n liefde daar en iedereen was een hechte familie. De tranen stroomden over mijn wangen en ik wist dat dit het was. Ik wist dat de leegte in mijn hart was weggenomen en opgevuld met liefde. Er begon een nieuw hoofdstuk in mijn leven. Daarna moest ik veel dingen in mijn leven achterlaten. Zo was er ook een periode dat ik dakloos ben geraakt. Als ik nu terugkijk, dan kan ik zien dat God mij zo heeft gedragen en dat Hij, juist in die duistere perioden, iets moois heeft gecreëerd. Nu weet ik ook, nu ik een huis heb en elke dag zo veel heb om dankbaar voor te zijn, dat God een wonder voor mij heeft gedaan.’ •

Bekijk hier meer van Sophia’s verhaal

Delen