Interview MAP BAND

Een uitgebreid interview met bandleden! Wie is de MAP Band en wat is hun motivatie?

1) Waar staat MAP voor?
STEPHEN: Meest Aantrekkelijke Personen, haha! 
Nee, grapje! Make A Point!!

2) Wat is de motivatie van MAP? Waarom doen jullie wat jullie doen?
MICHA: Wij hebben ons leven gegeven aan God. Overal zie je mensen die leven zonder God. Ze weten niet van Hem, of hebben gekozen zonder Hem te leven. Wij weten dat een leven met God veel beter is dan een leven zonder God en weten dat het van levensbelang is dat zij dat ook horen! Daarom gaan we naar al die landen, om de mensen te vertellen over Jezus en hun de weg tot en naar God uit te leggen.
JESSELYN: Onze motivatie is in de eerste plaats GOD. We houden allemaal van zingen en muziek maken en daarom gebruiken we onze talenten in deze band, waarbij we harten aangeraakt zien worden.
JECONIA: MAP’s grootste verlangen is om mensen, door middel van muziek, in Gods tegenwoordigheid te brengen. Dit gebeurt door de mensen eerst ‘los te maken’ met dansen en springen (jezelf verliezen), zodat de mensen zichzelf kunnen overgeven aan de Here.
RAKESH: Daarnaast willen we de wereld laten zien dat God leeft en christen zijn absoluut niet saai is! Iedereen moet weten dat God van hen houdt. Het gaat niet om ons, maar om wat God door ons heen wil doen voor anderen.

3) Wat is de visie van MAP?
ANDREW: Zo veel mogelijk mensen bereiken met het evangelie van Jezus en christenen opbouwen en sterken in het geloof door de muziek die we maken en de woorden die we zingen.
STEPHEN: To go BIG, maar dan op een nederige manier! Om uit te pakken op een frisse manier, zodat jongeren zullen luisteren naar wat we te zeggen hebben en dat we hun hart kunnen bereiken.

4) MAP heeft zijn eigen, unieke liederen. Hoe komen deze liederen tot stand?
ANDREW: Micha schrijft de liederen, de band leert de liederen spelen, wij leren de liederen zingen en de Heilige Geest doet de rest.
MICHA: Ik ben constant bezig met nieuwe liederen. Veel liederen zal niemand ooit te horen krijgen; dat zijn mijn eigen liederen voor God. Maar soms komt daar een nummer uit dat voor iedereen is. Die gaat eerst langs verschillende kanalen om te zorgen dat wat er gezongen wordt, grammaticaal klopt en overeenkomt met Gods Woord. Daarna breng ik het naar de band, en komt het lied pas echt tot leven. Van gitaar met stem brengen zij het naar volle bandformatie. Als ik daar dan tevreden over ben, doen we het een keer met publiek. Als zij het wat vinden, zingen we het vaker. En anders was het een eenmalige actie, haha!
STEPHEN: Ik geloof echt dat het komt door wat de Here in ons hart legt. Want uiteindelijk klikt alles perfect!

5) Het nieuwe album van MAP, genaamd Example of Love, is net uitgekomen. Kunnen jullie daar iets over vertellen?
MICHA: JAAAA!! We zijn super tevreden en blij met ons nieuwe album! Het is een dubbele cd met 17 nummers. Er staan nummers op die iedereen wel kent, zoals: Deeper, Turning Point en We Will Go, maar ook nieuwe nummers, zoals: Mercy, God Come Down en God + Love + Grace. Het is denk ik een goeie representatie van wie wij zijn. Voor meer informatie over de cd of de liederen moet je naar themapband.com gaan!
JOHN-HENRY: Het nieuwe album is weer beter dan het vorige album! Niet dat het vorige album niet goed was, maar iedereen streeft ernaar om beter te worden in de muziek en zang en om allemaal naar een hoger niveau te komen. Dat is op dit album zeker gelukt.
STEPHEN: Ik weet sowieso dat het een impact zal maken bij de luisteraars. Het heeft zo veel verschillende stijlen, met up- en down-tempo songs. En het belangrijkste: qua woorden draaien we er niet omheen. The message will go out! Het is een swingend, maar ook een worship album.
RAKESH: Het is een geweldig album!!! Een geweldig project om aan mee te mogen werken!

6) Hoe bereiden jullie je voor op concerten? 

MICHA: Ik ben al weken van tevoren bezig met de setlist en taken voor de avond. Dan hebben we altijd een of twee oefeningen voor het concert, en op de avond zelf wil ik zo veel mogelijk rust. Om de set nog een keer door te nemen, met God te praten en te zorgen dat ik helemaal klaar ben.
ANDREW: Iedereen is in de dagen voor het concert bezig om zich voor te bereiden voor het concert. Op de dag van het concert bouwen we op, doen we een soundcheck en nemen we belangrijke delen van het concert nog eens door. Voor het concert hebben we met de band nog een prayer time, en dan gaan we ervoor en zorgen we dat we allemaal in de juiste spirit zijn, zodat de Heilige Geest de avond kan leiden.

7) Hebben jullie wel eens last van zenuwen?
JECONIA: Ja, haha! Soms heb ik wel last van zenuwen. Maar als we op het podium zijn, dan veranderen de rollen en draait het niet meer om ons, maar om de Here. Dat maakt een groot verschil. Dus wij doen ons best en God doet de rest!
JESSELYN: Zenuwen zijn er nog altijd bij elk concert, omdat een nieuw publiek nieuwe verwachtingen met zich meebrengt. En ook al zal God altijd Zijn werk doen, wij moeten klaar en voorbereid zijn om de mensen te leiden naar een plek van een ontmoeting met Hem.
STEPHEN: Qua zenuwen wordt het steeds minder, omdat we als één spelen en ook nog eens plezier maken met elkaar. Dan valt er al heel veel spanning weg.

8) Met MAP zijn jullie al in veel landen wereldwijd geweest. Wat is voor jullie persoonlijk de meest bijzondere ervaring geweest?
JECONIA: Ik zal eerlijk zeggen dat er niet één, maar vele bijzondere ervaringen zijn geweest. Ik denk aan ons optreden bij CFNI, USA. Natuurlijk de CRAZY JUMP! Ik denk aan Oasis in Brazilië. Ik denk aan de optredens op de Filipijnen en op Sicilië, Italië. Ik denk aan ‘home sweet home’ Nederland, de trouwe MAP-gangers. Ik heb nog veel meer, hoor…
JESSELYN: Voor mij zijn dat toch wel de momenten in de arme landen, waar oudere mensen tot aan de kleine kinderen zo verlangend zijn naar een aanraking van God. Wanneer wij dan gebruikt worden om hen naar die plek te leiden waar ze God kunnen ontmoeten, zijn dat zonder twijfel mijn mooiste ervaringen.
MICHA: Ik denk dat ik niet een favoriete plek kan uitkiezen. Elke plek heeft iets. Natuurlijk was onze eerste reis naar de Filipijnen een bijzondere. We wisten niet wat we moesten verwachten, maar alles was echt geweldig met die reis. Ik was wel twee keer doodziek, maar dat was het helemaal waard!
STEPHEN: Ook de reis naar de Filipijnen, om met John T.L. Maasbach mee te gaan voor een campagne en niet weten wat te verwachten. En om dan in een heel ander land aan te komen en te zien hoe hongerig mensen zijn naar Gods Woord. Amazing!!

9) Wat is jullie favoriete MAP-lied en waarom?
MICHA: Ik heb geen favoriet. Voor mij zijn het allemaal mijn baby’s en hoe kan ik een favoriet kind kiezen?
JECONIA: Ja, moeilijk… Ik heb er vele. Heaven’s Light is een van mijn favorieten. Of toch We Will Go? Elke keer weer als iedereen van rechts naar links springt, moet ik zo erg lachen van blijdschap.
STEPHEN: Wind and Fire. Haha, niet alleen omdat ik daar helemaal los mag gaan op de drums en waarbij ik Andrew ge-wel-dig vind zingen. Maar vooral de lyrics van het lied. Zonder de Heilige Geest zijn we nergens.
JESSELYN: Abundant to share. Ik vind dit lied heel krachtig en het bereikt altijd z’n doel, in welk land we ook zijn.
ANDREW: Op het moment God Showed Love en Mercy, omdat die liederen erg tot mij persoonlijk spreken.
GILVANO: So Happy. Het swingt als een gek, maar tegelijkertijd zing je tot God dat je van Hem houdt. Voor mij geen betere combinatie.
RAKESH: Ik sluit me bij Gilvano aan. Ik hou namelijk van nummers met een ‘happy’ groove, een duidelijke baslijn en een goede, funky beat.
JOHN-HENRY: God Showed Love. De tekst vind ik super en ik hou erg van de stijl van het lied. Het lied Amazing God is ook een van mijn favorieten.

10) Wat is tot nu toe jullie mooiste moment met MAP?
MICHA: Ik vind het mooiste om de band te zien groeien, en dat ondanks dat we soms wekenlang bij elkaar op een klein plekje zijn, we nog steeds geen hekel aan elkaar krijgen. Ook vind ik het mooi dat de liederen en arrangementen blijven groeien.
JOHN-HENRY: Mijn mooiste moment met MAP was een paar jaar geleden. Op een zomerkamp begon het eigenlijk allemaal voor mij, en zongen Andrew en ik het eerste MAP-lied: Turning Point!
STEPHEN: The aftershock: wat voor impact we hebben mogen maken door de genade van God! En dat je na een tijd mag horen wat de Here heeft kunnen doen door ons ergens heen te sturen.

11) Heeft iemand nog een leuk tour verhaal?
JECONIA: Soms doe je wel eens grappige dingen als je lang op reis bent. Een keer waren we op een airport en gingen we John Henry aanmoedigen om op de afhaalband van de koffers te gaan lopen met zijn kar. Hij durfde niet, maar omdat wij bleven aanmoedigen, ging hij opeens op de band staan en wandelen op de band. Te grappig! Toen kwam hij er weer af, en vijf minuten later stond de bewaking achter ons. Ze hebben er niks over gezegd, maar we durfden het niet nog een keer te doen.
JESSELYN: Bij elk land komt natuurlijk ook ander soort eten kijken. Eens was er een avond waarbij we met de hele groep aan een tafel zaten, en voordat we het doorhadden stond er een groot bord voor ons neus met daarop een vers klaargemaakte gebraden kip met kop, poten en alles erop en eraan. Een echte delicatesse in dat land!
GILVANO: Ja, wat zal ik zeggen? Laten we zeggen: Volkswagen busje…

Delen